Home

Snøskred 2021

Kjente skredhendelser fra vinteren 2018-19 med mennesker involvert: Dato: Involverte: Skredtatte: Døde: Sted: Kommune: Fylke: Aktivitet: RegobsID: Rapport: Beskrivels SE VIDEO: En bil med tre personer ble delvis tatt av snøskredet i Kvalsund i Hammerfest. Sverre Holm-Nilsen Journalist Publisert 30.03.2018, kl. 12.20 Oppdatert 30.03.2018, kl. 13.5 Publisert den februar 11, 2018 desember 15, 2019 av norskred.no Norges hittil verste snøskredtragedie skjedde i Gråura mellom Sunndal og Oppdal natt til 12. februar i 1868. Skredet var bredt, snømassene enorme, og på sin nådeløse ferd ødela skredet alt som sto i veien Skredfaren er stor flere steder, og er du så uheldig og blir tatt av snøskred, Publisert 30.03.2018, kl. 20.18 Oppdatert 30.03.2018, kl. 20.38 Del. Del på Faceboo Snøskred - ulykke - Jotunheimen, 6.april 2018 Ein einsleg skiløpar vart tatt av skred i hellinga ned mot Tverrbytne, søraust for Geite i Leirdalen i Lom. Skiløparen vart heilt dekka, men klarte sjølv å frigjere seg frå skredmassane

Skredhendelser 2018-19 - Varso

Aktsomhetskart for snøskred er utarbeidet av NGU i 2010. Kartet er tilgjengelig i NVE Aktsomhetskart for snøskred. Temakartet er tilgjengelig som WMS- og WFS-tjeneste, og kan lastes ned fra Geonorge eller Kartkatalog fra NVE. Om kartet Det landsdekkende kartet viser områder der en må utvise aktsomhet for snøskred Snøskred, også kalt snøras eller lavine, er en plutselig forflytning av store mengder snø nedover en fjellside eller en skråning. De fleste snøskred oppstår på grunn av naturlige forhold, men snøskred kan også utløses av skiløpere eller annen trafikk i et ustabilt område. Snøskred kan i tillegg utløses kontrollert ved hjelp av sprengning. 2014: Snøskred ved Litlskjorta i Øksendal, Sunndal 14. april. 4 skiløpere omkom 2016: Leirskred nord for Knatten i Sørum , 3 omkom [64] [65] 2017: Jordskred i Osterøy , 1 omkom [66 Ulykkesskredet på Rise ved Sæbø i Ørsta gjekk tidleg om morgonen den 19. februar 1968. Fire av fem gardsbruk vart øydelagt, 13 personar vart liggande under snøen, og tre omkom. Hendinga var med på å belyse behovet for organisert snøskredforsking Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt Norges geotekniske institutt (NGI) i oppdrag å utvikle ein modell for å lage nye aktsemdkart for snøskred i Norge kalla NAKSIN. Desse karta er no under testing og målet er å få desse klare før utgangen av 202

Den 24. mars gikk det et snøskred over veien ved Grindvika innenfor anlegget. Varslet skredfare var da 3 betydelig og sannsynlighet for treff middels. Ellers var det stort sett liten og moderat skredfare i området med lav sannsynlighet for at eventuelle skred treffer anlegget det meste av varslingssesongen 2018-2019 21.03.2018 Torben Rognmo jakter den livsfarlige snøen Etter at 13 personer døde i snøskred i løpet av 12 måneder i Troms, ble det mobilisert i kampen mot nye fatale ulykker Snøskred gikk over elva Driva i januar 2018. Driva ble demmet opp 5-6 m. For å unngå et dambrudd i snømassene ble det gravd kanaler gjennom skredmassene som i løpet av 3 dager til sammen.

Vi nærmer oss påskeutfarten til fjellet og mange reiser direkte fra sofakroken ut i fjellheimen. I påsken er vinteren er på hell og snøskred faren stiger dramatisk. Siden 2008 har 63 nordmenn omkommet i snøskred. I sesongen 2014/2015 ble hele 117 personer tatt i snøskred; kun 6 omkom. Statistikken for å overleve et snøskred e Det har gått et større snøskred i området, og politiet frykter at følget kan være tatt. lørdag 29.12 2018. 13:35 Betydelig fare for naturlig utløste skred Snøskredene på Nordvestlandet 1679: MR Møre og Romsdal, særlig i Ørsta og Norddal, også i Nordfjord snøskred: 16. februar 1679 140 «Ulykkesnatten» eller «Det store skadeåret». Mange skred, av de største var Valset (27 døde) og Skylstad (28 døde) i Ørsta. 6. februar etter gammel kalender. Leirraset på Borregaar Svensk skigåer tatt av snøskred i Sunndal: - Har vært veldig heldig Skigåeren ble tatt av et snøskred i Virumdalen i Sunndal kommune, men ble etter hvert hentet ut i live. Et Sea King redningshelikopter er på plass i nærheten av rasstedet

Et snøskred er utløst i Valldal i Møre og Romsdal. Ingen personer er tatt av skredet, opplyser HRS. Skredet er om lag 100 meter bredt. Ti skiløpere var involvert i hendelsen, men har kommet seg ned av fjellet langs en trygg rute, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge, som meldte om skredet via Twitter klokken 16.45 Snøskred - aktsomhet . Norges vassdrags- og energidirektorat - 24.05.2018 . Produktark: Snøskred - aktsomhet . BESKRIVELSE . Aktsomhetsområder for snøskred er en nasjonalt dekkende kartserie som viser potensielt snøskredutsatte områder på oversiktsnivå. Kartene viser potensielle løsneområder og utløpsområder for snøskred 2008-09 2009-10 2010-11 2011-12 2012-13 2013-14 2014-15 2015-16 2016-17 2017-18 2018-19 2019-20 e e Døde Skredtatte. Omkomne 3 menn og 1 kvinne omkom Aktivitet Skitur / topptur Terreng Brattheng Terrengfeller Enkelte Omkomne i snøskred siste 11år ski / snøbrett skuter skavl hus/veg til fots. 13% skavlbrot Skavl . Ski.

Problemene fortsetter i Finnmark: Ny vei tatt av snøskred

 1. / Snøskred / Verdens største skredkonferanse til Troms NGI og Statens vegvesen forsøkt å få konferansen til Norge siden 2018. - Konferansen er annethvert år og samler praktikere og forskere for å presentere ny kunnskap i snøskredfaget, sier Engeset
 2. Tirsdag publiserte spanske Aymar Navarro et klipp filmet av Bumpy Films hvor det er farlig nære å gå galt. Noen sekunder ut i linja løsner plutselig hele snølaget, og Aymar blir nødt til å kjøre oppå snøskredet, og «skyte» seg ut. Det hele ender heldigvis bra, og Aymar slipper med.
 3. Snøskred stengjer E39 Eit stort snøskred har gått ved Skrede langs Hornindalsvatnet. Ingen skal være tatt av raset, og vegen vert stengd heile søndag, melder politiet
 4. Skredkursene har som mål å gi deltakerne en grunnleggende forståelse av fenomenet snøskred, vurdering av terreng, andre forhold som påvirker skredfaren og betydningen av den menneskelige faktor. Kursene fokuserer på tursituasjonen slik at turplanlegging, veivalg og risikoreduserende atferd blir en naturlig del av kursene
 5. Da blogger vi ut Snøskred - Nei takk! kampanjen 2018. I vinter har Snøskred - Nei takk! kampanjen fokusert på forebyggende ord og tanker gjennom blogging. Maria Leganger og Esben A. Nilssen vant hvert sitt blogg stipend på kr.5000,-for å dele sine ord og tanker for et litt tryggere liv der ute og oppe i snøen

Norgeshistoriens verste skredulykke - NORSKRE

20. apr. 2018 15:53 - Oppdatert 20. apr. 2018 15:55. Felles for de fleste regionene er at det er våte snøskred som er hovedproblemet, med fortsatt fare for glideskred og skavlbrudd. Der hvor det fremdeles er kaldt, som i Finnmark og på Svalbard, er skredproblemet tørre skred Antall døde i snøskred i Norge de siste ti vintrene, samt tilbake til 1972. På 46 år har 254 personer mistet livet i snøskred i Norge. 2018/2019: 11 døde. * 2. januar: 4 skikjørere, Tamokdalen i Troms. * 3. februar: Scooterfører, Åseral i Vest-Agder. * 9. mars: Skikjører, Brunstadhornet, Sykkylven i Møre og Romsdal

Mannskaper søker gjennom et område i Åre i Sverige etter at det har gått et snøskred, skriver STV. Skredet har skjedd i området Östra ravin, ifølge tv-kanalen. Politiet skriver i en pressemelding at bergingsfolk, redningshund og helikopter er sendt til stedet. Skredet skal være utløst av to skiløpere. De er uskadde Antallet er mer enn fire ganger høyere enn i 2018 og langt over snittet på 5,4 døde per år siden registreringene startet Totalt i årene 1972-2019 omkom 256 personer i snøskred i Norge

2018 ble et stygt år for en del av våre rasfarlige veier. Fra 2017 ble det registrert en tredobling av snøskred over vei i 2018. Mye av årsaken ligger selvfølgelig hos værgudene som har sendt mye snø og dårlig vær over rasutsatte deler av Norge. Men vi kan da ikke sitte med hendene i fanget og bare skylde på været Veien er stengt resten av dagen etter et snøskred i området Skredestranda i Eid kommune. Publisert 25.03.2018, oppdatert 25.03.2018. Del Denne artikkelen er over ett år gammel,. Eit stort snøskred har gått ved Skrede langs Hornindalsvatnet. Ingen skal være tatt av raset, og vegen vert stengd heile søndag, melder politiet snøskred havnet innenfor varslet skredstørrelse på aktuell dag. Leverandøren har hatt en person boende i området. Denne har gjort rutinemessige observasjoner av snødekket. Vinteren 2017/2018 ble det gjennomført elleve snøskredaksjoner (Wyssen Norge AS, 2018). Til sammen 96 sprengninger ble fyrt av, hvorav 94 førte til snøskred

Dette bør du gjøre dersom du blir tatt av snøskred - NRK

 1. - snøskred og trygg ferdsel, okt. 2018 Anmeldelsetekst. Anmelder navn. Lagre Lukk × TRIVELIG.
 2. This video is unavailable. Watch Queue Queue. Watch Queue Queu
 3. Snøskred - Nei takk! kampanjen 2018 er historie. Takk for oss

Radarmålinger av snøskred ved fv. 293 Holmbuktura Undertittel Resultater fra testmålinger i 2017 og 2018 Forfatter Lorenz Meier, Geopraevent AG Avdeling Ressursavdelinga Seksjon Geo og lab Prosjektnummer 504465 Rapportnummer Nr. 594 Prosjektleder Andreas Persson Godkjent av Tore Humstad Emneord snøskred, snøskredradar, skredsikring. 16 Fagblad Sanitet 1/2018 18. januar 2017 gikk alarmen hos våre kollegaer i den italienske redningstjenesten. Et høyfjellshotell i Appenninene var tatt av snøskred, mange var fryktet omkommet. TEKST: LIVE KUMMEN Vi fikk høre redningsmannskapenes historie på årets ICAR-kongress i Andorra. Hotel Rigopiano var et luksushotell i idyllisk Like før klokka 19.00 onsdag gikk det et snøskred over fylkesvei 53 i Oldervik. Nå er i alt 23 personer evakuert til Tromsø på grunn av stor snøskredfare Statens vegvesen bruker hvert år store ressurser på å sikre riks- og fylkesvegnettet mot nedfall av stein, is, snø og jord på vegnettet. Steinskred og snøskred utgjør størstedelen av slike hendelser

March 28, 2018. Bjørnar Eidsmo. Topptur: Guide for å unngå snøskred. Bjørnar Eidsmo. March 28, 2018. Topptur: Guide for å unngå snøskred. Bjørnar Eidsmo. March 28, 2018. Lær om planlegging, vurderinger, utstyr, skredproblemer og hjelpemidler som gir deg tryggere turer i fjellet. Snøskred løses ut i terreng brattere enn 30 grader 2018; 04.01.2019 kl 13.34. Del; Fare for snøskred. Temperaturstigning og mye regn gir betydelig og stor snøskredfare i Nordland og på Vestlandet, melder NVE på Varsom.no. Unngå skredterreng. Følg med på varsom.no for oppdateringer og varsler om snøskredfare Fredag ettermiddag, rett før halv fire gikk det et snøskred fra Steinberget i Isfjorden. SISTE: Rett etter klokka 16 meldte Hovedredningssentralen at det ikke er noen som er tatt av skredet fra. Sondre var 14 år gammel da han ble tatt av et snøskred. Flaks gjorde at han ble funnet i tide. Skred vil alltid være en trussel for dem som oppholder seg under bratte fjellsider, men alt fra apper til radarovervåkning gir håp om at vi bedre kan beregne det uberegnelige Fare for snøskred Temperaturstigning og mye regn gir betydelig og stor snøskredfare i Nordland og på Vestlandet, melder NVE på Varsom.no. 31.12.2018 kl 13.1

Nordlys - Her står Håvard med 22 tonn ferdigpakket

Snøskredulykker- og hendelser - Varso

Hadde økt temperatur og nedbør fordelt seg jevnt utover årets dager, hadde det vært lettere å takle, påpeker hun. Konsekvensene er mange: Snøskred, skogbranner, avlinger går tapt og dyr får ikke mat, mens brønner går tomme. - Det er sikkert mange som tenker at en sånn sommer som vi hadde i 2018, vil vi ha igjen Sivilforsvaret er underlagt Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) DSB, avdeling for sivilforsvar. Postboks 2014, 3103 Tønsber 23. okt. 12:30 Brage Lie Jor Snøskred: Ingen tatt: . Det har gått et snøskred i Rauma, skriver politiet på Twitter. Det er usikkert om noen er tatt av skredet Mann omkom etter snøskred i Lyngen. Den italienske turisten som ble kritisk skadet etter et snøskred i Lyngen i Troms torsdag ettermiddag, døde av skadene fredag morgen Det har gått et stort snøskred over riksvei 94 ved Stallgargotunnelen i Kvalsund ved Hammerfest. Ingen personer ble skadd av skredet, ifølge politiet. NTB. 30. mars 2018 12:10 - Oppdatert 30. mars 2018 12:26. Del Tweet Epost Kopier lenke Kopiert

Aktsomhetskart for snøskred - NV

Ved Fåberg i Jostedalen har det gått eit snøskred over fv.334. Redningsmannskap vert sendt til staden for å sjekke ut raset. — Vest politidistrikt (@politivest) 15. februar 2018 Publisert: 02. april 2018, kl. 15:17 Sist oppdatert: 02. april 2018, kl. 17:18 Artikkelen er over 2 år gammel Politiet fikk mandag ettermiddag melding om at det hadde gått et snøskred i Storelvdalen på Kvaløya I 2018 var det 318 snøskred på det norske veinettet, noe som er over 200 flere enn to år tidligere. Statens vegvesen trapper opp snøskredvarslingen i vinter. FOTO: Willy Fredheim / NTB scanpix Så langt i 2019 har det gått 25 snøskred på veinettet i Norge

outside the NVE's series 2018 87 8.3 Publikasjonar i serien til NVE 2018 91 INNHALD UTGITT AV Noregs vassdrags- og energidirektorat REDAKSJON Arne Søiland (Ansvarleg redaktør). Simon Oldani (Grafisk design). Med bidrag frå alle seksjonar i NVE. GRAFIKK OG KART NVE OMSLAG Forsidefoto: Snøskred demmer opp driva, NVE rydder vei for vannet Fakta/snøskred I perioden 1996-2017 har hovedredningssentralene registrert 720 skredhendelser, med totalt 568 skredtatte personer, hvorav 121 (21,3 %) omkom og 225 (39,6 %) ble behandlet som pasienter Sivilforsvardistrikt: Rogaland: Hendelse: Snøskred: Sted: Botnanuten, Svandalen, Sauda: Varslet: 10.02.2018 16:37: Start: 10.02.2018 18:45: Slutt: 10.02.2018 22:0 iverksatt et større sikringsanlegg mot snøskred i Longyearbyen, Svalbard, som ferdigstilles i 2018. Første av tre parseller med sikring i Longyearelva er utført. Det er gitt tilskudd ti l flytting av boliger i Manndalen, Kåfjord kommune, hvor det også er utført stor aktivitet knyttet til snøskredsikring 13 omkom i snøskred i 2019. 13 personer omkom i snøskred i fjor. Av Finn Irgens Myking Tirsdag 07.01 2020. Del. Det er det høyeste antallet på ni år, og langt flere enn i 2018, da tre personer mistet livet, viser tall fra Norges Geotekniske Institutt

Snøskred. I februar 2018 gikk det et skred som knuste ei hytte i Oppdal. Foto: Politiet LES OGSÅ: Melder så snøskred i Oppdal gjennom kikkert Oppdal og Sunndal mest utsatt Snøskredene kan bli store og nå ned til skredutsatte veier og bebyggelse, heter det videre i farevarselet Temakveld snøskred i Orkanger, Klatrehallen, torsdag, 11. januar 2018 - Orkla fjellsportklubb og Klatrehallen inviterer alle som måtte ha interesse og nytte, eller bare er nysgjerrige, til temakvel.. Snøskred - Nei takk. 454 likes. La oss alle dele tanker og ord om hvordan vi skal forebygge at vi blir tatt av snøskred. Åpenhet er sporet å gå SNØSKRED - NEI TAKK! BLOGGER TIL STIPENDVINNERENE 2018. BLOGG; MSMG SKREDKURS 2020. MSMG. Bloggarkiv 2020 (2) juni (1) april (1) 2019 (5) november (2) Snøskredulykka 1998 - ståsted 2019; Normalrutas forbannelse oktober (1). Hver vinter blir nordmenn tatt i snøskredskred, noen ganger går det bra, andre ganger ikke. Den viktigste lærdommen vi ønsker at våre deltagere skal sitte igjen med etter endt skredkurs er ikke bare hvordan man redder noen fra snøskred, men hvordan man unngår å bli tatt av snøskred

Video: snøskred - Store norske leksiko

Liste over ras i Norge - Wikipedi

Publisert: 02. april 2018, kl. 15:53 Sist oppdatert: 02. april 2018, kl. 16:16. Artikkelen er over 2 år gammel Politiet har ingen indikasjoner om at personer er tatt av skredet. DEL. Politiet har fått melding om et snøskred i Sørtinden i Tromvik i Tromsø kommune klokka 15.47 Det har gått et snøskred øst for Mannfjellet i Meråker. Politiet i Trøndelag melder at det skredet er cirka 50 meter bredt og 400 meter langt. Innringeren til politiet varslet at det ikke befant seg mennesker der skredet gikk, men politiet advarer om at det kan være fare for nye skred i samme område Isteden får vi snøskred, skogbranner, avlinger som går tapt og dyr som ikke får mat. Brønner kan bli tomme for vann. - Det er sikkert mange som tenker: en sånn sommer som vi hadde i 2018, vil vi ha igjen

Snøskredet på Rise 19

Snøskred - Nei takk. 470 likes. La oss alle dele tanker og ord om hvordan vi skal forebygge at vi blir tatt av snøskred. Åpenhet er sporet å gå Oppdatert: 13 september, 2018 12:58 Artikkelen er mer enn ett år gammel. Torsdag gikk ett stort og to mindre snøskred i Sørkletten , etter væromslag med mildvær og vind etter snøfall tidligere i uka NRK 1 Radio sender historien om snøskred i Fjordgård 28. mars 1958; Avlyst / Utsatt årsmøte for 2019; Avisomtale av utdeling Årets Hederspris i Hillesøyforeninga; Arkiv. October 2020; July 2020; April 2020; March 2020; December 2019; November 2019; October 2019; November 2018; April 2018

Snøskred ved Brushytten . Raset er nærmere 300 meter bredt, melder brannvesenet. I en times tid søkte hunder etter personer i raset Skredseminar Vær og snøskred i Tromsø, Studentsamfunnet Driv, tysdag, 30. januar 2018 - I kveld får vi besøk av meteorolog og snøskredvarsler Håvard Thorset som skal prate om Vær og snøskred.. Konsekvensane av snøskred kan vere at vegar og jernbaneliner blir stengde, kraftliner blir øydelagde og bustadområde blir ramma. Halvparten av alle omkomne i skred i Noreg gjennom tidene er tatt av snøskred . I Rogaland reknar ein med at minst 27 personar er omkomne på grunn av snøskred dei siste 300 åra

Stort snøskred på Svalbard Nødetater har rykket ut etter melding om et større snøskred på Svalbard første juledag. Isbjørn er ikke et uvanlig syn på Svalbard - Foto: Scanpix. Næringsliv. Martine Holøien. Publ. 20:57 - 25.12.18 | Oppd. 20:59 Snøskred i Voss Det ble satt i gang en stor redningsaksjon etter at det gikk et snøskred ved Mjølfjell, øst for Voss i Hordaland i kveld. Av Jon Schjerpen Onsdag 28.03 2018 Presentasjonsregler: Aktsomhetsområde for snøskred Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE - 31.05.2018 Presentasjonsregler: Aktsomhetsområde for snøskred Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE Aktsomhetsområde for snøskred utløsningsområde Klassenavn RGB-verdier Symbol Spørring Utløsningsområde for snøskred 255 -0 -

Nye aktsomhetskart for snøskred - NAKSIN - NV

Trøndelag politidistrikt meldte kl.16.01 på Twitter at skiløpere hadde utløst et snøskred på Gjerdhøa i Storlidalen. Fjellet er en populær topptur i oppdalsområdet. Det var to unge menn fra oppdalsområdet som utløste skredet i fjellsida der flere skiløpere har gått de siste dagene RØRVIK: - Jeg må innrømme jeg fikk litt panikk da to av oss ble fløyet til sykehus i Katmandu, sier Silje Therese Larsen som sitter heime på Byåsen i Rørvik.Dette skjedde allerede etter dag tre av den 24 dager lange turen i Himalaya. En tur hun seint vil glemme. Flere omkom i snøskred. 13. oktober, bare få dager etter at to i gruppa ble fløyet til sykehus fikk de beskjed om at. Snøskred ABC: terreng, forhold, menneskelig faktor • Gjennomgang av skredvarsel med fokus på skredproblemet • Planlegging av dag 2 ut fra skredvarsel og værmeldin For å unngå snøskred må du vite hvorfor det går snøskred, når snøfaren er stor, og hvilke snøskredtyper som finnes. Her får du svaret

Publisert: 20.04.2018 15:52. Kraftig regn og mildt vær på et ustabilt snødekke fører til stor og meget stor snøskredfare for nordlige deler av Trøndelag og Nordland. Det er første gang i Norge at NVE varsler faregrad 5 for snøskred. Flere skred - Det har gått flere skred i Nordland gjennom natten og morgenen kameratredning ved snøskred. 1.2 Målgruppe Dette kurset er for skiløpere som ferdes der snøskred kan forekomme, som ved toppturer på ski og skikjøring utenfor løypene. 1.3 Læringsmål Når de følgende læringsmål leses, ta utgangspunkt i at setning begynner slik: *Etter endt kurs/undervisning skal deltakern

Snøskredvarsling 2018 - 201

Hvert år rammes flere veier av snøskred i Norge. Avansert teknologi gir nå bilister rødt lys når snøskred utløses, Pressemeldinger • feb 20, 2018 14:14 CET. NGI har. Politiet i Troms har fått meldinger om tre nye skred i løpet av 2. påskedag. Totalt har nødetatene rykket ut til 25 snøskred i fylket løpet av påsken

Antall døde i snøskred i Norge de siste ti vintrene, samt tilbake til 1972. På 46 år har 252 personer mistet livet i snøskred i Norge. 2018/2019: 9 * 2. januar: 4 skikjørere, Tamokdalen i Troms Skiløper utløste snøskred. nyheter>> Publisert: 12 mars 2018 16:27 Sist oppdatert: 12 mars 2018 16:27. Tore Skadal; Mobil: 480 03 070; E-post: tsk@ht.no; Skiløper utløste snøskred i Fagernesfjellet. Klarte å svinge ut av raset. Ingen skader, melder Nordland poltidistrikt, rett. I kjølvannet av den tragiske skredulykka i Tamokdalen i Troms 2. januar 2019 hvor 4 unge utenlandske skigjester mistet livet, tar reiselivsklyngen Arctic-365 ansvaret for å gå gjennom og eventuelt foreslå forbedringer ift. forebyggende informasjonsarbeid

Snøskred - Emneside D

I løpet av onsdag ettermiddag har det gått et snøskred i Sylan i følge politiet i Trøndelag. Skredet skal ha gått i området fra Syltjønna og opp mot Storsylen. Politiet meldte først at det var ukjent om noen personer var tatt av raset Skredulykker Norge - en historisk dokumentar om de mest alvorlige leirskred, snøskred og fjellskred som har rammet oss de siste 500 år. I Norge er skred den mest vanlige og mest alvorlige naturkatastrofe. Bare i løpet av de siste 400 år har minst 4000 mennesker mistet livet i skredulykker. De

Det har gått et snøskred fra Svarvarfjellet ned mot Snarbyeidet.Det melder Troms politidistrikt klokken 10.20 1. påskedag.- Vi har fått melding om et snøskred p I tillegg til de dyra som ble avlivet ble det funnet 26 dyr i et snøskred som alle ble prøvetatt. Det ble også observert et snøskred til, men der var det ikke var mulig å gå inn for å ta prøver. Antallet dyr i disse to snøskredene er kun anslag. Det ble gjennom det statlige uttaket tatt ut 892 dyr i 2018, og siste dyr ble felt 11. april februar 20, 2018 21:47 Press Release 1. Avansert teknologi gir nå bilister rødt lys når snøskred utløses, slik at de ikke blir tatt av snømassene. I Sandneslia, rett over Fylkesvei 472 i Nordland, har NGI utviklet og montert et automatisk system for snøskredvarsling Det har kommet melding om et stort snøskred ved Sørtinden i Troms, mellom Tromvik og Rekvik. Ingen er tatt av skredet. Helikoptermannskaper har landet på stedet og fått kontakt med to personer som utløste skredet. De to ble ikke selv tatt av skredet og opplyste til mannskapene at heller ingen andre var tatt. - Redningsaksjonen avsluttes dermed, opplyser operasjonsleder Morten Augensen i.

Politiet har funnet en sko med beinrester som de tror kan tilhøre savnede Maja Herner. Hun forsvant sporløst fra Ørsta i november 2018 Minst fire mennesker har mistet livet i et snøskred i den franske delen av Alpene, opplyser politiet. utenriks Publisert: 02 mars 2018 15:40 Sist oppdatert: 02 mars 2018 15:5 Skred i lausmassar. Skred i lausmassar kan delast inn i fire typar; leirskred, kvikkleireskred, flaumskred og jordskred. Leirskred er utgliding av marin leire som ikkje er kvikk.. Kvikkleireskred er utgliding av marin leire (utvaska saltvassleire frå istida), som plutseleg blir kvikk ved overbelasting, skakingar i grunn eller fysiske inngrep. I kvikkleireskred blir massane flytande under. 02.11.2018. ROS-analyse av naturfare Forankret i PBL, plan- og bygningsloven Kartlegge risikoen for uønskede hendelser og - Snøskred - Steinsprang - Jord- og flomskred - Flom - Kvikkleire. Risikoidentifisering - samle data i ArcGIS. 02.11.2018. Samle alt i et ArcGI

Etablering av snøskredforskning i Norge – NorskPolitiet fornyer bilene - VesterålnyttSnøskred: Hvor går det skred og hvilke skredtyper finnesRas, Ulykker | Skiløpere i Finnmark og Troms advares mot

E6 sperret av snøskred i Gratangen: - Jeg føler meg ikke trygg Artikkeltags. Gratangen; Nordland; snøskred; Av Frode Danielsen. Publisert: 20. april 2018, kl. 11:15 Sist oppdatert: 20. april 2018, kl. 11:20. Artikkelen er over 2 år gammel - Jeg føler meg ikke trygg her jeg står, sier Ann-Hege Lund. Til toppen. Ottadalen i 2018 •Kartlegginga omfattet 16 utvalgte områder i kommunene Skjåk, Lom og Vågå. •Områdene er valgt ut fra mulig skadepotensiale og tap av menneskeliv. •9 områder faresonekartlagt i Lom. •Omfatter snøskred, sørpeskred, steinskred, jordskred og flomskredog er basert p Aktsomhetsområder snøskred Dokumentet gir en presentasjon over anbefalt kartografi ved bruk av datasettet Aktsomhetsområder snøskred Innsender: Norges vassdrags- og energidirektora kommunen med utgangspunkt i NVEs aktsomhetssoner for snøskred, samt delvis kjent snøskredhistorikk. Risikovurderingen er gjort i henhold til Statens vegvesens Retningslinjer for 2018). TEK17 beskriver risikoaksept for områder med permanent opphold (DiBK, 2017), og er derfor ikke godt egnet til trafikk i flyt

Norge eksporterte for nær billionen i 2018 Den norske utenrikshandelen økte kraftig og endte på 999,8 milliarder kroner i 2018. Inntekter fra råolje og naturgass sto for halvparten av eksporten Antallet er mer enn fire ganger høyere enn i 2018 og langt over snittet på 5,4 døde per år siden registreringene startet for 47 år siden. Antallet var for øvrig like høyt i sesongen 2010/2011, har flere personer mistet livet i snøskred på tur eller bilvei i Norge enn i fjor Nå blir kunnskap om snøskred obligatorisk opplæring for nye skuterkjørere. Familiehuset i Harstad er blitt en suksess, etter at det startet opp. Distriktsprogram - Troms - 11-01-2018 - NRK Radi Det var om ettermiddagen 1. påskedag at det gjekk eit snøskred ved fjellet Sydalsfjellet i Lofoten, der ein person vart meldt sakna. Politiet opplyser no om at den 40 år gamle mannen Audun Lien frå Lindås omkom i ulykka. Ifølge BT har mannen dei siste åra hatt adresse i Sveits. Lien etterlet seg sambuar Distriktsprogram - Hordaland - Februar 2018. Morgen med NRK Hordaland. 2 t 57 min • 28.02.2018

 • Waldeckische landeszeitung kontakt.
 • Vafler med havregryn uten mel.
 • Vw id crozz price.
 • Iwo czerkawski.
 • Cs go for mac.
 • Hundeskrekk.
 • Vueling contact.
 • Modern houses minecraft.
 • Provender house.
 • Gopro com updates.
 • Twilight breaking dawn part 1.
 • Gress kryssord.
 • Silvesterstadl 2018 linz.
 • Die kartoffel grundschule.
 • Den katolske kirke historie.
 • Tui arguineguin.
 • Lav kalium.
 • Binde bok selv.
 • Www tbg.
 • Sketch game online.
 • Camping neckartal radweg.
 • Recklinghäuser zeitung abo kündigen.
 • Sony a6000 hvit.
 • Videregående skole karakterer.
 • Dvi til hdmi biltema.
 • Vilsbiburger zeitung stellenangebote.
 • Ikea premiär.
 • Nightclub oslo.
 • Barn vondt i ryggen etter fall.
 • Frøken fryd.
 • Mystisk synonym kryssord.
 • Kunstepochen einfach erklärt.
 • Vannkraft generator.
 • Hvordan skrive speilvendt.
 • Frisuren für glatte haare zum selber machen.
 • Infinity war release date norway.
 • Johanniter hausnotruf ratingen.
 • Epj jobb.
 • Blizzard bonafide.
 • Forbo forhandler.
 • Hosta gold standard.